Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen Solutrans fuarında, yeni Renault Kangoo Van ve Mercedes-Benz Citan, 2022 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödülünün ortak kazananları olarak açıklandı. Ödül, 17 Kasım 2021 tarihinde fuarın düzenlendiği EurExpo alanında 900 misafirin katıldığı Solutrans Gala yemeğinde verildi.

Etkinlikte Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü 30. yıldönümünü kutlarken, 5. nesil Volkswagen Caddy ve Stellantis küçük elektrikli ticari araçları ile ikinci sırada yer alırken Toyota, Proace City Electric ile üçüncü oldu.

IVOTY Başkanı Jarlath Sweeney, ödül töreninde şunları söyledi: “Ödül programı dördüncü on yılına girerken, üreticiler tarafından elde edilen yüksek düzeyde teknoloji ve inovasyon,  pazar trendlerini karşılarken, felsefe ve hedefler değişmeden kalıyor. Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü için ana kriter, araçların hafif ticari araç sektörünün verimlilik, güvenlik, sürdürülebilirlik ve çevre standartlarına katkısıdır. IVOTY 2022 ödülü için adaylar arasında geleneksel dizel motorlu araçlar ve elektrikli (BEV) varyantlar yer aldı.”

Renault Grubu Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Sutcliffe, ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle değerlendirdi: "Yeni Renault Kangoo Van'ı "2022 Yılın Uluslararası Vanı" seçtiği için tüm IVOTY jürisine teşekkür etmek istiyorum. Bu ödül, ekiplerimiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu prestijli ödül, en yüksek kalite standartlarında ve piyasada benzersiz yenilikleri profesyonel müşterilerimizin günlük yaşamını iyileştirmek için tasarlanmış bir ticari araç tasarlama ve üretme çabalarını ödüllendiriyor. IVOTY ödülü Renault'un 120 yılı aşkın bir geçmişe sahip hafif ticari araç segmentindeki yenilikçiliğinin ve liderliğinin en son kanıtı”

Mercedes-Benz Vans Başkanı Marcus Breitschwerdt ise ödülün alınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yeni Mercedes-Benz Citan'ımızın 2022 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü'nü almasından çok memnunuz. Citan, profesyoneller tarafından profesyoneller ve profesyoneller için tamamen yeniden geliştirildi. Mevcut Mercedes-Benz hafif ticari araç portföyümüzü mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Hem panelvan hem de Tourer, müşterilerimize son derece yüksek sürüş konforu ve kanıtlanmış Mercedes-Benz güvenlik standartları ile farklı alanlarda kullanım ve yüksek derecede işlevsellik sunuyor. Uluslararası Yılın Hafif Ticari Aracı Ödülü jürisine verilen bu büyük ödül için çok teşekkür ederim!"

Mercedes-Benz IVOTY ödülünü daha önce 1995, 1997 ve 2005 yıllarında alırken Renault bu ödüle 1998, 2002 ve 2012 yıllarında layık görülmüştü.

Ticari Araç Uzmanı Koçaslanlar’dan SUV Tanıtımı Ticari Araç Uzmanı Koçaslanlar’dan SUV Tanıtımı

Editör: TE Bilişim