Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Ticari Araç Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçilen Volvo Group Başkanı ve CEO'su Martin Lundstedt, 2023’ün Avrupa kamyon endüstrisinin gelecekteki yol haritasını belirlemek için eşi benzeri olmayan bir yıl olacağını kaydederek, tüm odak noktalarının karayolu taşımacılığının karbonsuzlaştırılması olması gerektiğini açıkladı. 2023 yılında Avrupa Komisyonu'nun ağır hizmet araçları için CO2 yönetmeliğini revize etmesi bekleniyor.

Allison Test Sahasında Tam Otomatik Sürüş Deneyimi Allison Test Sahasında Tam Otomatik Sürüş Deneyimi

Politika yapıcıların karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasının araç üreticileri için hedeflerden daha fazlasını gerektirdiğini akılda tutmaları uyarısında bulunan Lundstedt, "Ancak, kirletici emisyonlara ilişkin Euro 7 düzenlemesi için son teklifin iklim nötrlüğüne geçişi yavaşlatma konusunda büyük bir risk taşıdığından endişe duyuyoruz" dedi. 
ACEA’dan yapılan açıklamada Euro 7'ye uyum sağlamak için kamyon üreticilerinin ve üreticilerin tedarik zincirlerinin önemli mühendislik ve mali kaynakları batarya elektrik ve yakıt hücreli elektrik teknolojilerinden içten yanmalı motora geri taşımak zorunda kalabilecekleri kaydedildi. 
Ağır vasıtalar için Euro 7 ve CO2 standartlarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan ACEA bu nedenle, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'a yazdığı yakın tarihli bir mektupta, Komisyonu, Euro 7 yönetmeliği ile CO2 emisyon hedeflerini senkronize etmeye ve uyumlu hale getirmeye çağırdı. 
Martin Lundstedt, DAF Trucks, Daimler Truck, Ford Trucks, Iveco Group, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Ticari Araçlar ve Volvo Grubu gibi üreticilerin yer aldığı ACEA'nın Ticari Araç Kurulu üyeleri arasından ikinci bir yıllık dönem için yeniden seçildi. 
 

Editör: Akın Öcal