2003 yılında kurularak Türk yazılım pazarının en köklü şirketlerinden biri olan Xinerji Software, 13 Aralık’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dijital lojistiğin konuşulduğu buluşmaya Xinerji Software Genel Müdürü Uluç Atılgan, Müdür Yardımcısı Özcan Vurgun, İş Geliştirme Yöneticisi Berkalp Kaya, Özel Müşteri Yöneticisi Alican Güleç ve Satış Destek Uzmanı Mert Fide katıldı.
Ticari araçlarda daha verimli ve bağlanabilir teknolojiler, gelişimin merkezinde yer alırken, lojistik operasyonlarda hız ve verimlilik, dijital altyapı ile destekleniyor. Lojistik sektörü için 20 yıldır özel yazılımlar geliştiren ve bu alanda uzmanlaşan Xinerji Software ürünleri lojistik sektörünün yüzde 80’i tarafından kullanılıyor.
Vurgun: “Süreç takip ve raporlamada yapay zeka”
Xinerji Software Genel Müdür Yardımcısı Özcan Vurgun, Türkiye’nin önde gelen lojistik işletmeleri tarafından kullanılan Xinerji Software uzmanlığının en yeni ürünü T-Maxx platformunun elde ettiği başarı ile sektörde büyük ses getirdiğini söyledi.
Vurgun, yapay zeka temelli bu platform ile lojistik işletmelerin tüm süreçlerini kolaylıkla takip edip, raporlayabildiğini söyleyerek, “Kendi pazarını oluşturan bir ürün haline gelen T-Maxx ile Yapay zeka araçlarını (ChatGPT, Bard, Gemini, v.b.) ve anlık mesajlaşma araçlarını (WhatsApp, Telegram v.b.) da konuşturarak lojistik süreçlere dair her konuda anında cevap alınabiliyor.
Online platformumuz, her müşterinin kendine has dinamiklerine uygun, esnek ve özelleştirilmiş çözümler sunuyor. Xinerji'nin dijital forwarding ve online fiyatlandırma gibi hizmetleri, iş süreçlerini daha verimli hale getirerek, firmaların dijital ekonomide hızla uyum sağlamalarını ve rekabet avantajı kazanmalarını sağlıyor. Bu yaklaşımlar, Xinerji'yi rakiplerinden net bir şekilde ayrıştırıyor ve lojistik sektöründe dijital liderliğini pekiştiriyor” dedi.
Lojistik sektöründeki teknolojik dönüşümün artık zorunlu olduğunu aktaran Özcan Vurgun, sözlerine şöyle devam etti: “Bu değişim gerekliliğinin bilincinde olan lojistik işletmeler, güç kazanmak, gelecekte var olmak ve rekabette öne geçmek için öncelikli yatırım alanı olarak teknolojiyi görüyorlar. Yaptığımız iş birliklerinden sektördeki bu dönüşümü net olarak gözlemliyoruz. Şu anda teknolojiye yatırım yapan firmaların ağırlıklı bölümünü büyük firmalar oluşturuyor. Ancak orta ve küçük işletmelerin de bu yönde ilgileri artmaya başladı. Bu sektörün adına sevindirici bir gelişme.”