Deprem felaketinin ardından yardımlarını sürdüren Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), İskenderun Nuri Uysen Ortaokulu ve Belen Sultan II. Abdülhamid Han Ortaokulu, Doğanşehir Fen Lisesi, Adıyaman Şehit Mehmet Kılınç İlköğretim Okulu’nun ardından Kahramanmaraş Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’na da Robotik Kodlama sınıfı açtı.
Kahramanmaraş Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu robotik kodlama sınıfının açılışı TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Seyit Arslan ve Mehmet Dinçer, Genel Sekreter Göktan Güçlü, İlçe Eğitim Müdürü Harun Kurt, Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Dertli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Güner, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Ali Bilal, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdullah Aybaş’ın katıldığı bir törenle 12 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, yaptığı açıklamada günümüz teknolojisinin hızla geliştiğini ve yapay zekanın hayatımızın her alanına girdiğini belirtti. Bu durumun gençlerin geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kurt, "Gençlerimizin geleceğe yönelik vizyonlarını desteklemek ve onları daha iyi bir geleceğe hazırlamak için çalışmalıyız. İnşallah bu proje ile çocuklarımız ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler olacaklar." dedi.
Türkiye genelinde bir ilke imza atan Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Dertli ise, TREDER sayesinde ortaokul düzeyinde ilk defa yazılım ve kodlama programı projesi uygulayacaklarını söyledi. Dertli, “TREDER, çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde destek oldu. Ortaokul düzeyinde ilk defa Türkiye'de yazılım ve kodlama programı projesi uygulayacağız. TREDER’in desteğiyle biz bu işleri biraz daha hızlandırmaya, öğrencilerimizi daha donanımlı yetiştirme imkanına sahip olacağız.” şeklinde konuştu.
TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, depremde en çok etkilenen Hatay, Malatya, Adıyaman’ın ardıdan Kahramanmaraş’a eğitim desteği verdiklerini belirterek “Yeni nesillerin yetiştirilmesinde eğitim çok önemli. Eğitimin de bilimsel ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıda olması gerekiyor. Bu amaçla eğitimin altayıpısının, donanımının da geliştirilmesinde yarar var. Robotik Kodlama sınıfları bu yüzden geleceğimiz için küçük de olsa bir adımdır” dedi.