Geleneksel ürünlerinin yanı sıra elektrifikasyon ve alternatif yakıtlar alanında geleceğe yönelik aktarma organlarıyla otomotiv sanayisinin en büyük tedarikçisi olan ZF, inşaatlardaki şantiye araçlarının dönüşümünü desteklemeyi hedefliyor.
eTRAC
eTRAC elektrikli tahrik sistemiyle geleneksel aktarma organlarında bulunan performans ve üretkenlik beklentilerini karşılarken elektrikli sistemlerin sunduğu fırsatları da sunuyor. Modüler tasarımıyla yeni elektrikli merkezi tahrik serisi, çeşitli araç uygulamalarına uyarlanabiliyor.
Yükleyiciler, şantiye damperleri veya teleskopik yükleyiciler gibi kompakt araçlara yönelik e-mobilite çözümleri, özellikle kentsel veya emisyon düzenlemeli alanlarda inşaat ekipmanı pazarına ilk giren çözümler olarak öne çıkıyor. ZF tarafından geliştirilen 48/96/650 volt e-motor serisi ile eTRAC aktarma organları sistemi, emisyonsuz sürüşü sağlarken Grup, sistem tedarikçisi olarak da hareket ederek elektrikli tahriki sağlarken aynı zamanda ön ve arka akslar, invertörler ve bir eDCU (Elektrikli Sürüş Kontrol Ünitesi) kombinasyonu da sunuyor.
Mobil ekskavatörler için yeni tanıtılan bir sistem, 2 vitesli bir powershift şanzıman, elektrik motoru ve invertörden oluşurken 850 Nm pik torka ve 80 kW sürekli güce kadar çıkabiliyor. Hedeflenen uygulamalarda farklı araç boyutlarını kapsayacak şekilde elektrikli merkezi tahrik sistemi eCD50, eCD70 ve eCD90'ın üç güç sınıfı bulunuyor. Elektrikli merkezi tahrikler, beko yükleyiciler, teleskopik yükleyiciler veya ormancılık ekipmanları gibi çeşitli araç uygulamalarına rahatlıkla uyarlanabiliyor. ZF, müşterilerin çekiş tahrikiyle ilgili taleplerinin yanı sıra örneğin çalışma hidroliğini için ePTO'yu da sağlıyor.
ZF, daha büyük inşaat araçlarına yönelik elektrikli tahrik yelpazesini tamamlamak üzere, elektromekanik bir powershift şanzıman ve çekiş için bir e-motor ve ePTO'dan oluşan orta boy lastikli yükleyiciler için eTRAC eCD110-210 serisini sunuyor. Genel sistem performansı ve güç yönetimi için bir elektrikli tahrik kontrol ünitesi sistemi tamamlıyor. 650 V çalışma voltajı ile sistem 120 kW sürekli güce kadar ölçeklendirilebilirken ePTO, 30 ila 70 kW sürekli güç sağlıyor.
ZF cPOWER
Geleceğe yönelik e-mobilite çözümlerine ek olarak, iş makinelerinin karbondan arındırılması söz konusu olduğunda piyasada düşük karbonlu yakıtlara geçiş gözlemleniyor. Aracın boyutuna ve enerji talebine bağlı olarak farklı enerji kaynakları mümkün. Bataryalar, elektrikli kompakt ve orta ölçekli araçlar için uygun bir kaynak iken, alternatif yakıtlar, orta ve büyük boyutlu araçlar için CO2 ayak izini azaltmak uygun görünüyor.
ERGOPOWER powershift şanzımanın yanı sıra yüksek verimli cPOWER CVT teknolojisi ile ZF, güç kaynağından bağımsız olarak doğru aktarma organları teknolojisini sağlıyor. Hidrodinamik teknoloji ZF ERGOPOWER ile yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sunuyor. ZF, yakıt tüketiminde azalma ve daha yüksek üretkenlik için artan talepleri karşılamak adına piyasaya tamamen güç ayırmalı CVT teknolojisi cPOWER'ı sundu. Bu, standart ERGOPOWER tahriklere kıyasla yüzde 25'e varan yakıt tasarrufu sağlarken cPOWER, ZF verimlilik paketiyle yakıt tasarrufu yüzde 5 daha artıyor.