AĞIR TİCARİ

2025 Yılın Kamyonu Ödülü Mercedes eActros 600’ün

Mercedes-Benz’in uzun yol taşımacılık için geliştirdiği elektrikli eActros 600, 2025 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü aldı.

Ağır ticari araç endüstrisinin en prestijli ödülü Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation gala gecesinde Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini tarafından Mercedes-Benz Trucks CEO’su Karin Radström‘e takdim edildi.

Bu ödülle birlikte geçmişi 1977 yılına dayanan Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü ikinci kez bir elektrikli kamyon kazanmış oldu. Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü geçen yıl Volvo’nun eelektrikli çekicisi kazanmıştı. Bu yılki IToY (International Truck of the Year) kısa listesindeki yedi araçtan beşi sıfır egzoz yayımına sahip batarya elektrikli modellerden oluşuyordu.

Mercedes-Benz Trucks tarafından düzenlenen 15.000 kilometreden uzun eActros 600 Avrupa Test Turu 2024‘e katılan çok sayıda IToY gazetecisi, yeni ProCabin’in gelişmiş aerodinamiğini övdü. Aerodinamik ön yüzüyle ProCabin, mevcut modele kıyasla hava akışını yüzde 9 oranında iyileştirmek üzere tasarlandı.

Mercedes eActros 600’ün elektrikli aksında ikiz 400 kW elektrik motoru ve her biri 207 kWh’lik üç LFP batarya paketi yer alıyor. 

Bu özelliklerle 600 kWh’nin üzerinde kurulu kapasite sunan eActros 600, arkasında yüklü bir yarı römorkla (toplam 40 ton) ara şarj işlemine gerek kalmadan 500 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor.