HAFİF TİCARİ

VW ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo’nun Dünya Lansmanı Yapıldı

Volkswagen’in merakla beklenen ve tamamen elektrikli modüler platform üzerine geliştirdiği ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo’nun lansmanı 9 Mart’ta gerçekleştirildi.

Volkswagen Binek Araç ve Volkswagen Ticari Araç yeni ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo dünya lansmanını 9 Mart 2022 tarihinde Hamburg'da gerçekleştirdi. Avrupa'nın ilk tamamen elektrikli minibüs ve kargo aracı olan ID. Buzz serisi ile Volkswagen, sürdürülebilir ve CO2 içermeyen mobilite çözümü sunuyor. 

Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ralf Brandstätter, D. Buzz’ın elektrik çağının gerçek bir simgesi olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Sadece Volkswagen'in üretebileceği bir araba. 1950'lerde Volkswagen Bulli, yeni bir otomotiv özgürlüğü, bağımsızlık ve büyük duygu hissini temsil ediyordu. ID. Buzz bu yaşam tarzını benimsiyor ve zamanımıza aktarıyor: emisyonsuz, sürdürülebilir, tamamen bağlantılı ve şimdi bir sonraki büyük bölüme hazır: otonom sürüş. Bu otomobille ilk kez hızlanma stratejimizin ana temalarını tek bir üründe bir araya getiriyoruz.”

Sürdürülülebilirlik vurgusu

Volkswagen Ticari Araçlar Markası Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Intra ise lansmanda şu sözleri söyledi: “ID. Buzz’ın her iki versiyonu da, sürdürülebilirlikleri açısından öncüdür. Üretimleri ve nakliyeleri karbonsuz bir ayak izine sahiptir. Ayrıca geri dönüştürülmüş sentetik malzemeler kullanıyoruz ve iç mekanda gerçek deri yok.” Intra, ayrıca bu aracın bir uygulama aracılığıyla rezerve edilebilen bir e-shutle hizmeti olan ridepooling gibi gelecekteki otonom mobilite konseptleri için de kullanılacağını ve şehir içi ulaşımın bir parçası olacağını kaydetti.

Otonom özellikler

ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo, tehlikeleri gerçek zamanlı olarak tespit etmek için diğer araçlardan ve ulaşım altyapısından gelen sinyalleri kullanan "Car2X" yerel uyarı sistemiyle standart olarak donatılıyor. Acil frenleme ve şerit takip asistanı da standart olarak sunuluyor. Ayrıca yeni yazılımla birlikte, tüm hız aralığında kısmen otomatik sürüşü kolaylaştıran ve otoyolda ilk kez destekli şerit değiştirmeyi kolaylaştıran 'Küme Verileriyle Seyahat Asistanı' bir seçenek olarak sunuluyor. Ayrıca önceden kaydedilmiş bir rota üzerinde otomatik park etmek için "Hafıza Fonksiyonu" da araçtaki yeni fonksiyonlardan.

Yarım saatte yüzde 80'e ulaşan batarya şarjı

ID. Buzz ve kimlik. Buzz Cargo, Avrupa çapında 77 kWh batarya ile piyasaya çıkıyor. Bu batarya bir zamanlar T1'de olduğu gibi düz motorun arka aksı tahrik ettiği 150 kW'lık bir elektrik motoruna akım sağlıyor. Bataryanın, sandviç zemine derinlemesine entegre edilmiş konumu ve hafif elektrikli tahrik sistemi, iyi bir ağırlık dağılımı ve düşük bir araç ağırlık merkezi sağlıyor. Her iki faktör de yol tutuşu ve çevikliği optimize ediyor. Lityum iyon pil, 11 kW alternatif akım (AC) kullanarak duvar ünitelerinden veya halka açık şarj istasyonlarından şarj edilebiliyor. DC hızlı şarj istasyonunda (doğru akım) bir CCS fiş bağlantısı aracılığıyla, şarj gücü 170 kW'a kadar yükselir. Bu şekilde şarj edildiğinde, pil şarj seviyesi yaklaşık 30 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80'e yükselir. Gelecek araçtaki fazla enerji kullanıcının evine aktarılabilecek donanıma da sahip olacak.

ID. Buzz Cargo’nun maksimum yük kapasitesi 3,9 metreküpün üzerine çıkarken aracın iki palet yükü taşıyabileceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.