En Büyük Ticari Araç Fuarında Geri Sayım Başladı En Büyük Ticari Araç Fuarında Geri Sayım Başladı

Dördüncü nesil Renault Master, 16 Eylül Pazartesi günü Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 etkinliğinin 'Night of the Stars' Gala Yemeğinde 2025 Yılının Uluslararası Ticari Aracı olarak ilan edildi.

Aralarında Türkiye'den AutoTicari Yayın Yönetmeni Akın Öcal'ın da bulunduğu Avrupa çapında 25 ülkeyi temsil eden uzman jüri heyetinin oybirliğiyle aldığı kararla yeni Renault Master bir numaralı tercih olarak seçilirken, ilk kez yeni Ford E-Transit Custom ve Stellantis ProOne Büyük Van serisi podyumun ikinci basamağını paylaşarak ortak ikinciler seçildi. Yeni Ford Transit Courier ve yeni elektrikli Mercedes-Benz eSprinter kısa final listesinde yer aldılar. 

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü'nün (International Van of the Year - IVOTY) 33 yıllık tarihinde Renault Grubu bu prestijli ödülü beşinci kez kazanmış oldu. 1998'de ikinci nesil Master, 2002'de Trafic'in ardından Avrupa’da pazara sunulan ilk elektrikli ticari araç Kangoo Z.E. kalıpları kırarak 2012'de bu ödülü kazanmıştı. 2022'de bir sonraki Kangoo Van (Mercedes-Benz Citan II ile paylaşıldı) ödülü alırken 2025 yılının ödüllü aracı yeni Master oldu. 

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü jüri Başkanı Jarlath Sweeney, törende yaptığı konuşmada, “IVOTY jürisi, gelişmiş aerodinamik, artırılmış kullanılabilirlik ve gelişmiş verimlilik, alan, güvenlik ve konfor özelliklerine sahip yeni Master serisi için geliştirilen tamamen yeni tasarım ve yüksek düzeyde yenilik ve teknolojiden etkilendi. Ayrıca yeni modüler platformunun dizel, elektrikli ve hidrojen güç aktarma organlarını barındırması. Tüm bu özellikler ödül programının kriterlerini karşılıyor. Araç geleceğe hazır. Renault’yu bu haklı başarısından dolayı kutluyorum” dedi.


  
IAA TRANSPORTAION 2024 Hannover etkinliğinde IVOTY 2025 ödülünü alan Renault Grubu LCV Başkanı Heinz-Jürgen Löw ise “Yeni Master'ımız için bu ödülü almak gerçekten çok özel ve bizim için çok anlamlı. Bu takdir, bunu mümkün kılmak için harcanan sıkı çalışma, özveri ve tutkunun bir kanıtıdır” diyerek ekip arkadaşlarına ve jüri üyelerine teşekkür etti. 

Editör: Akın Öcal