Volvo Trucks, şirketin en önemli ürün yelpazesi olan ağır hizmet kamyonlarının elektrikli versiyonlarının seri üretimine başlıyor. Yüklü araç ağırlığı olarak toplam 44 ton olan Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX serisi kamyon ve çekiciler, şirketin satışlarının yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor.
Bu yeni eklemeler ile Volvo Trucks, dünya çapında seri üretimde altı elektrikli kamyon modeliyle sektördeki en geniş elektrikli kamyon yelpazesine sahip oluyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm. “Bu bir dönüm noktası ve sektörün dönüşümüne öncülük ettiğimizi kanıtlıyor. Ağır elektrikli kamyonlarımızı ilk kez sergileyeli iki yıldan daha az bir zaman oldu. Şimdi hacimleri artırıyoruz ve bu harika kamyonları tüm Avrupa'daki müşterilerimize ve daha sonra da Asya, Avustralya ve Latin Amerika'daki müşterilere teslim edeceğiz."
Volvo'nun ağır elektrikli kamyonlarının seri üretimi markanın İsveç'in Göteborg kentindeki Tuve fabrikasında başlayacak ve önümüzdeki yıl Belçika'nın Ghent kentindeki fabrika bu üretimi takip edecek. Volvo, elektrikli kamyonlarını geleneksel kamyonlarıyla aynı hatta üretiyor ve bu da yüksek üretim esnekliği ve verimlilik kazanımları sağlıyor. Bataryalar ise, Volvo Trucks'ın Gent'teki yeni batarya montaj fabrikası tarafından tedarik ediliyor.
Taşımacıların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için fosil içermeyen operasyona geçme ihtiyacıyla elektrikli kamyonlara olan talep birçok pazarda hızla artarken Volvo Trucks'ın elektrik kamyon portföyünün bugün Avrupa'da taşınan tüm malların yaklaşık yüzde 45'ini kapsayabildiği kaydediliyor.
2030’da yüzde 50 elektrikli kamyon hedefi
“Yaklaşık 1.000 adedi ağır elektrikli kamyonlarımızdan olmak üzere toplamda 2.600'den fazla elektrikli kamyon sattık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hacimlerin önemli ölçüde artmasını bekliyoruz. 2030'a kadar, küresel olarak sattığımız kamyonların en az yüzde 50'si elektrikli olacak” diyor Volvo Trucks CEO’su Roger Alm.
Volvo Trucks'ın altı kamyon modelinden oluşan elektrikli serisi, şehir içi dağıtım ve atık toplama, bölgesel taşımacılık ve inşaat işleri gibi çok çeşitli uygulamaları kapsıyor.
Eurostat istatistiklerine göre “Mesafeye göre Karayolu Taşımacılığı” (2018), Avrupa'da karayoluyla taşınan tüm malların yüzde 45'i 300 km'den daha az bir mesafe kat ediyor.